sökmotoroptimering wordpress hemsida

Sökmotoroptimera Din WordPress Hemsida

WordPress är världens överlägset mest populära plattform för hemsidor, och användes i April 2016 av mer än en fjärdedel av alla hemsidor. Eftersom efterfrågan på information kring WordPress är stor så beslöt jag mig för att skriva en liten guide om hur du enkelt kan se till att att din WordPress hemsida är sökmotoroptimerad.  Läs mer

sökmotoroptimering verktyg

Lista: De Bästa SEO Verktygen

Här kommer vi gå igenom samtliga SEO verktyg som vi anser vara värda att känna till. För enkelhetens skull har vi delat upp dem i två kategorierna ”Gratis” och ”Betalda”. Påpekas bör dock att många av de betalda verktygen tillåter viss gratisanvändning som fungerar utmärkt för vardagsanvändare – så kolla gärna in dem med, även om du inte tänkt spendera några pengar!

Läs mer

https vs http

HTTP vs HTTPS

Redan 2014 gick Google ut med informationen att ett byte från HTTP till HTTPS kommer att ge dig en mindre boost i sökmotorerna. Denna boost har hittills inte varit speciellt märkvärdig, men det är högst sannolikt att det kommer bli allt viktigare med tiden, med tanke på Googles fokus på säkra webbplatser.

Så vad är då skillnaden på HTTPS och HTTP? Varför föredrar Google det förstnämnda? Och vad är fördelarna med att byta? Läs vidare!

Läs mer